“ Deelname aan het ontwikkeltraject is één van de beste keuzes in mijn leven geweest”

Yanouque Brouwer Nieuws

Gisella benaderde POWR-mensenwerk voor een ontwikkeltraject.
Dit traject biedt de mogelijkheid om met een professionele loopbaanadviseur, zonder verplichtingen, na te denken over en een plan te maken voor de toekomst. Ze vertelt over haar ervaring.

Kun je iets vertellen over je arbeidsverleden?
“Ik ben jaren geleden begonnen met klantenservice werk naast mijn studies (onder anderen life sciences). Jammer genoeg heb ik twee keer een studie gekozen die niet bij mij paste, maar enkel aansloot bij het profiel wat ik had gekozen op de HAVO (natuur en gezondheid).
Omdat ik niet goed wist wat wel bij mij paste, heb ik van mijn bijbaan destijds een fulltime baan gemaakt, met de intentie om dat maar tijdelijk te doen. Dit tijdelijke werden vele jaren, waarin ik zoekende was naar wat ik wou, maar geen idee had van wat ik kon en leuk vond.
Vanaf de klantenservice heb ik een aantal jaren geleden een overstap kunnen maken naar het CDD (customer due diligence) vak. Toen ik begon met CDD ging er een wereld voor mij open. Ik leerde iets nieuws, ik merkte dat ik snel stappen kon maken en ik kreeg energie van het feit dat ik eindelijk een uitdaging had. Toch merkte ik na bijna 3 jaar dat de uitdaging die ik in het begin had, niet meer voldoende was. Toen de corona-pandemie uitbrak en fulltime thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ werd, realiseerde ik mij alleen maar meer dat het werk mij niet meer gelukkig maakte en dat ik vooral veel energie kreeg van de leuke collega’s en fijne werksfeer die er op het kantoor was. In goed overleg ben ik toen gestopt bij mijn werkgever, en toen heb ik wat tijd genomen om na te denken over een vervolgstap. “

Hoe ben je bij POWR-mensenwerk terecht gekomen?

“Op het moment dat ik stopte met werken, las ik toevallig een artikel over het feit dat de overheid een bedrag beschikbaar had gesteld voor mensen die geïnteresseerd waren in ontwikkelsadvies, om zo om te kunnen scholen. Dit sprak mij direct aan omdat ik nog steeds geen idee wat ik moest gaan doen. Via de aanmeldingssite van de overheid kwam ik terecht op een webpagina met aangesloten loopbaancoaches, waar Yra ook op vermeld stond. “

Hoe is het ontwikkeltraject verlopen?
“Ik heb in totaal 3 sessies gehad met Yra, kort maar krachtig dus. Gedurende het traject heeft Yra mij door middel van oefeningen en wat huiswerkopdrachten, meer inzicht gegeven ik wie ik ben, wat ik belangrijk vind en wat bij mij past. Daarnaast heeft zij mij feedback gegeven over mijn CV en een motivatiebrief en waardevolle tips voor het solliciteren. Tenslotte heb ik een mooi rapport mee naar huis gekregen, met een overzicht van mijn interesses, talenten en een flinke lijst aan beroepen die eventueel bij mij passen.”

Wat heeft het traject jou opgeleverd? 
Het traject heeft mij iets opgeleverd waarvan ik nooit had durven dromen dat ik het zou vinden, een baan die helemaal bij mij past en waar ik helemaal gelukkig van word! Deelname aan het ontwikkeltraject is een van de beste keuzes geweest in mijn leven. Zonder dit het traject en het bijbehorende rapport, was ik nooit op het idee gekomen om een opleiding data & artificial intelligence te volgen. Data science stond in de lijst met potentieel interessante beroepen voor mij. Ik had nooit van data science gehoord en in eerste instantie klonk het totaal niet aantrekkelijk, maar omdat ik mijzelf had voorgenomen om alle opties rustig te bekijken, ben ik mij er toch in gaan verdiepen. Na een hoop artikelen te hebben gelezen en een aantal webinars te hebben gevolgd, was ik overtuigd. Toevallig is er een hoop schaarste aan geschoold personeel in de IT-sector en hierdoor zijn er een hoop vacatures en dus veel kansen. Omdat ik nog geen enkele kennis op het gebied van data had, heb ik besloten om mij te laten omscholen, want het behalen van een opleiding kan nooit kwaad. Ik kijk met een zeer goed gevoel terug op het traject, omdat het mij veel waardevolle inzichten heeft gegeven die ervoor hebben gezorgd dat ik nu eindelijk iets heb gevonden wat bij mij past.”

Hoe heb de begeleiding van Powr-mensenwerk ervaren? 
“Yra is een kundig persoon, en heeft mij op een fijne manier begeleid. Ook na afloop van het traject heb ik nog contact gehad met Yra. Zo heeft zij mij bijvoorbeeld nog wel eens een vacature doorgestuurd. Yra is betrokken en dat vind ik erg prettig.”

Je bent inmiddels begonnen met een omscholing, kun je daar iets over vertellen?
 Ik ben in januari 2021 begonnen met het Microsoft certified Data and AI track via Techionista Academy. In ruim 5 maanden tijd heb 3 waardevolle certificaten kunnen behalen, die mijn golden ticket zijn geweest naar een leuke baan in de IT-sector. Inmiddels kan ik vol trots zeggen dat ik de opleiding in juni met succes heb afgerond, en dat ik sinds 1 juli jl. werkzaam ben als business intelligence consultant! Nog voor ik mijn studie had afgerond, mocht ik het contract komen tekenen, dus ik kon direct na mijn studie aan de slag met mijn nieuwe baan!”

Hoe zie je de toekomst voor je? 
“Ik heb onwijs veel zin om nog een hoop te kunnen leren bij/van mijn nieuwe werkgever, en ik hoop dat mijn nieuwe werkgever en ik een lange en gelukkige werkrelatie tegemoet gaan!”