Heidi Bod over de opleiding: Coachen op Vitaliteit

Dion Nieuws

Deze week staat Heidi Bod in de spotlights.  Nog nooit eerder hebben zoveel mensen wereldwijd te maken met chronische ziekten en klachten en dat terwijl er zoveel welvaart is. Dat houdt Heidi erg bezig. Hoe is dit mogelijk? Waarom komen zoveel mensen niet van hun klachten af en moeten ze er volgens de doctoren maar mee leren leven? Heidi is zich gaan verdiepen in leefstijl en hoe dit kan bijdragen aan het verminderen van klachten en kan bijdragen aan meer vitaliteit.

Heidi heeft voorheen gewerkt binnen de jeugdhulpverlening en verslavingszorg. Sinds februari 2022 is Heidi in dienst bij Radmer Groep. Heidi houdt van de natuur en vindt het heerlijk om door het bos te wandelen, wild te spotten of een rondje over de Posbank te fietsen. Daarnaast houdt ze van yoga en leest ze graag.

Tijdens de opleiding loopbaanadviseur is de passie van Heidi voor Mens en Werk gegroeid. “Het coachen van mensen vind ik het mooiste vak dat er is”. Momenteel volgt Heidi de opleiding Coachen op Vitaliteit. Haar passie ligt bij gezondheid, vitaliteit en een gezonde leefstijl. Vitaliteit is bezig zijn met leven in plaats van overleven, bezig zijn met wat voor jou belangrijk is en de energie te hebben hier volledig in op te gaan. Door te werken aan vitaliteit geef je mensen de controle over hun leven terug zodat ze een zinvol en fijn leven kunnen ervaren.

Binnen de opleiding Coachen op Vitaliteit, leert Heidi hoe ze mensen kan coachen naar een vitaler leven. Ze krijgt er tools in handen om haar klanten te begeleiden om betere keuzes te maken, zodat ook zij meer energie ervaren, minder fysieke en mentale klachten en daardoor meer kunnen gaan doen waar ze gelukkig van worden, en dat hun chronische klachten niet meer op de voorgrond staan.

In een orthomoleculair traject heeft Heidi aan den lijve ondervonden hoeveel impact de juiste voeding heeft op haar energie en klachten die ik ervaarde. Dit smaakte voor haar naar meer! Hierdoor is Heidi (is) cursussen gaan volgen binnen OERsterk, het platform voor een gezonde leefstijl. Daar werd zij zich bewust dat ze zich maar op 1 pijler richtte. Naast voeding is uiteraard bewegen en ontspanning net zo belangrijk, maar onderschat niet het effect van een gezonde mindset.

Wanneer de klant er (nog) niet aan toe is zijn voedingspatroon aan te pakken, is dat uiteraard prima. We kunnen eerst kijken naar het slaappatroon bijvoorbeeld, of naar het meer integreren van beweging, of naar het onderzoeken van zijn of haar zingeving en mindset” Kleine stapjes zetten, dat geeft op de langere termijn het grootste resultaat. Daarbij, het moet vooral ook leuk blijven!” Aldus Heidi.

Heidi kijkt er naar uit om de opleiding volgend jaar af te ronden en deze kennis te delen met haar klanten van Radmer Arbeidsadvies en Radmer Mens en Werk.