“Ik heb veel geleerd over wat werk met je kan doen, in positieve en negatieve zin.”

Yanouque Brouwer Nieuws

Jacqueline benaderde POWR Mensenwerk voor een ontwikkeltraject.
Dit traject biedt de mogelijkheid om met een professionele loopbaanadviseur, zonder verplichtingen, na te denken over en een plan te maken voor de toekomst.

Kun je iets vertellen over je arbeidsverleden?
“Ik heb de afgelopen 21 jaar bij één werkgever gewerkt en heb ik op verschillende afdelingen gewerkt als project assistent. De laatste 10 jaar waren hectische en drukke jaren met veel pieken en deadlines. Daarvoor werkte ik als telefoniste/receptioniste/secretaresse bij o.a. een betonfabriek en een onderwijsinstelling.”

Hoe ben je bij POWR Mensenwerk terecht gekomen?
“Via de organisatie ‘Werkgever in de Sport’ kwam de mogelijkheid om een gratis ontwikkeltraject aan te vragen. Via hun website heb ik gezocht naar een coach die mij aansprak en heb ik contact gezocht met Yra Zwartendijk.”

Hoe is het ontwikkeltraject verlopen?
“Als eerste hebben we mijn hulpvraag geformuleerd. We hebben goed in kaart gebracht wat mijn sterke/zwakke punten zijn, van welke werkzaamheden ik energie krijg/blij wordt van en wat mijn valkuilen zijn in mijn werk.”Daarna hebben een ontwikkelplan opgesteld. Mijn ontwikkelplan bestond uit het maken van een nieuwe CV en op zoek gaan naar vacatures van functies die bij mij passen.
Een stuk bewustwording van mijn kwaliteiten en minder onzeker zijn over deze kwaliteiten. Daarnaast veel gesproken over wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd in mijn werk, maar ook met mij persoonlijk.”

Wat heeft het traject jou opgeleverd?
“Onder andere een super leuke nieuwe baan en daarnaast heb ik veel geleerd over wat werk met je kan doen in positieve en negatieve zin.”

Hoe kijk je terug op het traject?
“Ik vond het best spannend om dit traject te starten en veel dingen van jezelf bloot te leggen bij een ander. Het was confronterend en best intensief, maar ik kijk er met een positief gevoel op terug.”

Hoe heb je de begeleiding van Powr-mensenwerk ervaren?
“De begeleiding van Yra was echt super fijn. Zij is prettig in de omgang, rustig en houdt je op een positieve manier een spiegel voor.”

Je hebt dus een nieuwe baan gevonden, kun je daar iets over vertellen?
Ik ben inmiddels alweer een paar maanden bij mijn nieuwe werkgever aan de slag en het voelt echt super goed. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ik had dit misschien wel veel eerder moeten doen.”

Hoe zie je de toekomst voor je?
“Ik hoop dat ik voorlopig bij mijn huidige werkgever mag blijven. Het is een fijne plek om te werken, met een gezellig team. Plezier in mijn werk is voor mij erg belangrijk, dus als dat zo blijft, dan komt het helemaal goed.”