Stress en burn-out coaching

Yanouque Brouwer Nieuws

Yra Zwartendijk, loopbaanadviseur en coach bij POWR-mensenwerk, vertelt over de coaching bij stress en burn-out. Om mensen met stress en burn-out klachten nog beter te kunnen begeleiden volgde ze recentelijk de opleiding Stress en burn-out coaching.

“Al vele jaren werk ik met veel plezier bij POWR-mensenwerk en begeleid ik mensen met vragen over hun loopbaan, al komen de levensvragen ook steeds meer aan bod.

Het gaat vaak over stilstaan bij wat er is. Wat gaat goed, wat wil ik anders en waarin wil ik me nog in ontwikkelen. Ook ik ben altijd bezig met mezelf te ontwikkelen.

Steeds meer zie ik dat mensen vastlopen in hun werk
En niet tijdig hulp in durven te schakelen. Meestal vanuit de gedachte dat je een probleem zelf moet oplossen. Ze gaan maar door en zetten nog even een tandje bij, totdat de emmer volledig overloopt of er in de privésituatie iets gebeurt en dan gaat het licht uit.

Om mensen met stress en burn-out klachten nog beter te kunnen begeleiden heb ik recentelijk de opleiding Stress en burn-out coaching gevolgd bij CSR centrum.

De coaching is erop gericht om allereerst de nadruk te leggen op het fysieke herstel.

In 3 fasen ga je aan de slag met:

  1. roofbouw stoppen en werken aan fysiek herstel
  2. reserves aanvullen en aan de slag met je zelfmanagement
  3. re-integreren en conditieopbouw

Ofwel van burn-out terug naar vitaal!

Ontspanning, gedrag en beweging
Middels de inzet van deze methode leer je om je beter te kunnen ontspannen, je energie te behouden of terug te krijgen. Het traject wordt afgestemd op de cliënt, de klachten, de vraag en de situatie. Het gaat altijd om maatwerk waarbij ingezet wordt op ontspanning, gedrag en beweging. Aan de hand van praktijkopdrachten ga je aan de slag om nieuwe vaardigheden te leren die je ondersteunen in het herstel van je burn-out.

We onderzoeken waar je stress van krijgt, je leert je stoptekens kennen en hoe je jouw stress kunt reduceren. Met aanvullende methoden sporen we, indien gewenst, (diepere) oorzaken van stagnatie op. Bijvoorbeeld wat je tegenhoudt om gezond gedrag te vertonen. Of waardoor je telkens in dezelfde valkuil stapt. Het einddoel is dat je het leven gaat leiden dat bij jou past waardoor je het risico op burn-out achter je laat.

Wil je meer weten?
Neem dan gerust contact met me op. Ik ga graag met je aan de slag. Je hoeft het immers niet alleen te doen!”

Yra Zwartendijk

Beroepskeuze advies