Outplacement

Als de wensen of kwaliteiten van medewerkers niet meer aansluiten bij die van de organisatie dan kan outplacement nieuwe kansen bieden. Het kan ook zijn dat er, onder druk van een reorganisatie, afscheid genomen moet worden van medewerkers. Als vertrek noodzakelijk is geworden, is outplacement een professionele, zorgvuldige en effectieve manier om de medewerker te begeleiden naar een nieuwe baan bij een andere werkgever.

Onze aanpak bij outplacement
Radmer Mens en Werk biedt op maat gemaakte outplacementtrajecten die ervoor zorgen dat een medewerker weer spoedig aan het werk kan in een nieuwe, passende en duurzame functie. Hierbij wordt naast alle praktische aspecten ruim aandacht besteed aan de psychologische effecten en gevolgen van een vertrek.
Tijdens een outplacementtraject helpt een ervaren adviseur van Radmer Mens en Werk met advies en begeleiding, bij het vinden van een nieuwe baan of wellicht het opstarten van een activiteit als zelfstandige.

Samen stellen we een bemiddelingsplan op, waarbij goed gekeken wordt naar de doelstellingen en ambities van de medewerker. Hierbij kan aanvullend onderzoek (assessment) worden ingezet. Tijdens het traject is er veel plaats voor persoonlijke aandacht, praktische hulp en evaluatie van de voortgang.

De specialisten van Radmer Mens en Werk hebben veel ervaring met outplacementtrajecten en kennen een hoge succesratio.

Waarom outplacement?
Outplacement heeft voordelen voor werknemer en werkgever:

– goed werkgeverschap voor vertrekkende medewerker
– aan de blijvers wordt een positieve boodschap afgegeven
– voorkomen juridische strijd.
– werknemer krijgt waardevolle inzichten en nieuwe kansen
– passende begeleiding bij het vinden van een passende nieuwe baan

Vergoeding
Het recht op outplacement wordt vaak vastgelegd in een sociaal plan of ontbindingsovereenkomst. Sinds de invoering van de transitievergoeding krijgt een ontslagen werknemer een bedrag mee dat bedoeld is om de overstap naar een andere baan te vergemakkelijken. Daar kan ook een outplacementtraject van betaald worden. In dat geval is de vergoeding belastingvrij.

Meer weten?
Heb je vragen over onze outplacement? Wil je meer weten over transitievergoeding?  We helpen je graag. Je kunt ons bellen op telefoonnummer 0314-381382 of mailen naar info@powr-mensenwerk.nl.

Lees ook over onze andere programma’s op het gebied van loopbaancoachingassessment en onderzoekberoepskeuze-advies.