Outplacement

Zit uw werknemer niet meer op de juiste plek? Is er bijvoorbeeld sprake van een arbeidsconflict, loopt een werknemer vast in zijn of haar carrière of vindt er een reorganisatie plaats? Dan kan outplacement een oplossing zijn.
Werknemer en werkgever komen bij outplacement meestal overeen dat de werknemer op zoek gaat naar een andere baan en niet meer terugkeert op de oude werkplek.

Het recht van een werknemer op outplacement is vaak vastgelegd in een sociaal plan of ontbindings-overeenkomst. Als werkgever geeft u door het verstrekken van outplacement invulling aan uw verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. De werknemer krijgt passend advies en vindt vaak sneller een nieuwe baan.

Traject
Radmer Mens en Werk biedt op maat gemaakte outplacementtrajecten die ervoor zorgen dat uw werknemer weer aan het werk kan in een nieuwe, passende en duurzame functie.
Tijdens een outplacementtraject helpt een ervaren adviseur van Radmer Mens en Werk met advies en begeleiding, bij het vinden van een nieuwe baan of wellicht het opstarten van een activiteit als zelfstandige. Samen met de werknemer stellen we een plan op, waarbij goed gekeken wordt naar persoonlijke doelstellingen en ambities. Tijdens het traject is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, aandacht voor het verlies van werk en de consequenties daarvan. De voortgang wordt regelmatig geëvalueerd.

Meer weten?
Heeft u vragen over outplacement? We helpen u graag. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0314-381382 of mailen naar mensenwerk@radmergroep.nl