Thema’s werknemer

Wij bieden advies en coaching aan mensen, gericht op hun loopbaan en levenswijze. We zoeken naar mogelijkheden om verbetering tot stand te brengen, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en samenwerking. Dit hebben wij voor jou onderverdeeld in vier categorieën.

Op welk gebied kunnen wij u helpen?

Loopbaan & Ontwikkeling

Werk is heel belangrijk en omvat een groot deel van je leven. Het is belangrijk dat je werk doet dat goed bij je past, waar je energie van krijgt en waarin jouw kwaliteiten ten volle worden benut. Mocht je willen veranderen van baan, maar niet weten hoe je dat aan moet pakken? Loop je vast en wil je eens sparren? Of heb je de ambitie om op een hoger niveau te solliciteren, maar weet je niet of je beschikt over de juiste kwaliteiten?

Of het gaat om loopbaancoaching, beroepskeuzeonderzoek, sollicitatietraining of outplacement. De specialisten van Radmer Mens en Werk maken werk van krachtige loopbanen.

Stress & Burn-out

Zo doorgaan is geen oplossing!

Ervaar je klachten door stress, overbelasting en burn-out? Dan is het tijd om daar aandacht aan te besteden en hulp in te schakelen. Je hoeft het immers niet alleen te doen!

Om onnodig verzuim te voorkomen en een spoedig, duurzaam herstel te realiseren is een adequate passende begeleiding belangrijk. De coach van Radmer Mens en Werk hanteert een integrale aanpak, waarin de persoonlijke-, thuis- en werkaspecten in een gezamenlijk perspectief worden geplaatst.

De begeleiding van Radmer Mens en Werk kan goed naast de begeleiding van een psycholoog plaatsvinden of hierop aansluiten. Op basis van het intakegesprek wordt een plan van aanpak voorgesteld, waarna de begeleiding direct start.

Rouw & Verlies

Ik geloof dat ik geen groter geschenk kan ontvangen dan door de ander gezien, te worden gehoord, te worden begrepen en aangeraakt. (Virginia Satir)

Rouw kan zich op allerlei fronten aandienen. Leven met gemis kan erg zwaar zijn en je soms te veel worden. 
Heb je te maken met een ingrijpend verlies, zoals bij een overlijden, een scheiding, bij het verlies van gezondheid of werk, dan is het belangrijk om hierbij stil te staan en aandacht te geven aan de gevoelens die je ervaart.

Als je in deze fase van je leven onvoldoende ruimte neemt om aandacht te besteden aan wat jij nodig hebt om weer in je kracht te komen kan het zijn dat je werk er onder gaat lijden, je het lastig vindt om daarover te praten omdat je je schaamt of het liever niet op je werk wil delen. Uiteindelijk kan dit leiden tot verzuim.
De coach van Radmer Mens en werk ondersteunt jou in dit proces. Samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om te kunnen rouwen, zodat je beter in staat bent om te gaan met het gemis en je weer in de flow komt van leven in plaats van overleven.

Op basis van het intakegesprek volgt een plan waarin we aan de slag gaan met de volgende doelen:

  • Je verlies erkennen en nemen
  • Herinneringen koesteren
  • Gezond omgaan met je emoties
  • Je nieuwe situatie aanvaarden en opnieuw inrichten
  • Je dromen waarmaken en weer grip hebben op je leven

Tevens staan we stil bij de volgende thema’s: werk, vitaliteit, communicatie, sociale omgeving, persoonlijke waarden, eigen doelen, positiviteit en zelfregie.
Indien nodig worden er afspraken gemaakt met jouw werkgever.

Vitaliteit & Inzetbaarheid

We willen en moeten steeds langer doorwerken. Duurzaam inzetbare werknemers zijn een kostbaar goed. Het is dan ook van groot belang dat je als werknemer zorgt dat je  zowel op fysiek als mentaal vlak vitaal blijft. Immers een vitale werknemer zit lekker in zijn vel, kan goed presteren en hoeft niet te verzuimen.

Wil je echter eens stil staan bij jouw loopbaanplan en onderzoeken wat jij kunt ondernemen of welke keuzes je kunt maken om met plezier te kunnen blijven werken? Wij ondersteunen jou in alle facetten bij het maken van de juiste keuzes die je leefstijl positief beïnvloeden. Wij helpen je jouw inzetbaarheid vergroten en verzuim te voorkomen of te verminderen.

De werknemer kan binnen een paar dagen terecht op een van onze locaties bij u in de buurt.