Rouw & Verlies

Ik geloof dat ik geen groter geschenk kan ontvangen dan door de ander gezien, te worden gehoord, te worden begrepen en aangeraakt. (Virginia Satir)

Rouw kan zich op allerlei fronten aandienen. Leven met gemis kan erg zwaar zijn en je soms te veel worden. Heb je te maken met een ingrijpend verlies, zoals bij een overlijden, een scheiding, bij het verlies van gezondheid of werk, dan is het belangrijk om hierbij stil te staan en aandacht te geven aan de gevoelens die je ervaart.

Als je in deze fase van je leven onvoldoende ruimte neemt om aandacht te besteden aan wat jij nodig hebt om weer in je kracht te komen, kan het zijn dat je gaat vastlopen in je rouwproces en je werk er onder gaat lijden. Dit kan uiteindelijk leiden tot verzuim. Vind je het lastig om over je rouw en verlies te spreken, is het wellicht te emotioneel voor je, wil je het liever niet op je werk bespreken of weet je niet hoe je verder moet? De coach van Radmer Mens en werk ondersteunt jou in dit proces. Samen bespreken we hoe je weer regie krijgt over je leven, hoe je spanningsklachten kunt verminderen en werken we aan ontspanning om je kwaliteit van leven te verbeteren. Het is belangrijk om te leren hoe om te gaan met je rouw, zodat je beter in staat bent om te gaan met het gemis en je weer in de flow komt van leven in plaats van overleven.

In het kennismakingsgesprek brengen we in kaart wat jouw behoeften zijn. We sluiten aan bij waar jij staat in jouw proces. We gaan in ieder geval aan de slag met de volgende aspecten:

  • Aandacht voor de impact en gevolgen van je verlies
  • Aandacht voor het leren omgaan met je verlies en jouw veerkracht vergroten
  • Aandacht voor steun vanuit je omgeving

Rouw is een transitieproces. We begeleiden je in jouw proces van afscheid nemen en het opbouwen van een nieuwe levenssituatie. Rouw is geen Quick fix. De overgang van je oude naar je nieuwe leven brengt veel onrust, stress en verdriet met zich mee. Nieuwe balans vinden gaat met vallen en opstaan. Bel ons voor het maken van een afspraak, wij zijn er voor jou!

We zijn te bereiken op 0314-381382 of via mensenwerk@radmergroep.nl.